22 Şubat 2015 Pazar

Blog yazarları ne istiyor: Temel yanlışlık

Blog yazarları ne istiyor? Bugün başlayanından yıllardır yazarlığa devam eden kişiye kadar her blog yazarı kazanç elde etmek istiyor. Evet herkes gibi bende emek verdiğim bloğumdan kazanç elde etmeyi istiyorum. ilk hatamız da bu noktada kaynaklanıyor. Bloğumuz hani bizim dostumuzdu? Dostumuzdan sadece faydalanmak için çıkar beklediğimizde neler olabileceğini Blog yazarlığına Yeni Başlayanlar - 1 adlı yazımda anlatmıştım. Bu yazımı buradan öncelikle okumanızı tavsiye ediyorum. Yalnızca para için ilgilenilen bloglar bir süre sonra beklenti karşılanmadığında birer çöp siteye dönüşmekte. İlginiz azaldığı için yeni yazılar girmeyeceğiniz için zamanla blogunuz ile aranızdaki dostlukta böylece bitecektir.

Plus.google 'da yer alan bir topluluğun yaptığı anketi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sosyal medya yönelimi üzerine makaleler
Blog yazarının olmazsa olmazı sosyal meyda yüzde yüzlük pasta diliminden yalnızca %4 gibi bir pay alabilmiş. Hiçbirimizin reklama ayıracak bütçesi olmadığı için sosyal medya bizim birinci reklam yapabildiğimiz kendimizi ifade edebildiğimiz platformken oy verenlerin %4 'ü haricindekiler bunun farkında değil.

Seo üzerine makaleler
Sosyal medya'dan sonra en önemli konulardan birisi de Seo yani arama motoru optimizasyonu! Bir blog yazarı düşünün ne Sosya Medya kitlesine sahip nede arama motorundan ziyaretçi çekebiliyor. Böyle bir blog varlığını sürdürebilir mi? Yada ne kadar sürdürebilir. 2 tane olmazsa olmaz maddenin toplam oy oranı malesef ki %18 işte temel probleme eriştik. Birşey istiyoruz evet çok para kazanmak istiyoruz. Eğlenerek yaptığımız şu işten çok çok para kazanmak istiyoruz. Ama bunun gereklerini yerine getirmeye çalışanlar oy verenlerin sadece %18'i .

Blog yazarlığı konusunda makaleler
Ben buna işkembeden sallayanlar korosu diyorum. Herkes blog yazarlarına öğüt vermeye soyunmasın lütfen. Önce bir dönsün baksın bakalım öğüt veren o kel'in başına sürdüğü ilacı var mı? Boşuna dememişler kelin ilacı olsa önce kendi başına sürermiş diye. Blog yazarları şöyle olmalı böyle olmalı diyenlerin laflarına bakan kısmımız %32 yi oluşturuyor. Olmazsa olmazlarımızı %18 temsil ederken işkembeden sallayanlar korosunu %32 lik kesim benimsemiş bile. Bir yanlışımız da budur. Verilen öğütler araba bloğu için yararlı oldu diye senin yemek tarifleri köşen için de yararlı olacak diye bir kural yok. Peki ne yapacağız başarıya ulaşmak için her yolu deneyip kendi doğrularımızı yaratacağız. Blog yazarının en büyük destekçisi yine bloggerdır ben en büyük desteği 5000 kişilik 10.000 kişilik facebook gruplarından değil yalnızca 250 kişilik blog yazarları dayanışma platformundan gördüm. Biran önce kendi çevrenizi oluşturmaya bakın bırakınız kendi önerileri kendilerine yetmeyenlerin sayfalarına yazdıkları önerileri.

Reklam ağı oluşturulması
Evet konumuz nihayet para. Çok reklam çok para kolay para kazanmak site kur para kazan. Peki oradan bakınca bu iş bu kadar kolay mı görünüyor. Yıllarca verilen emekler , uzun gözlemler sonucunda yazılmış uzun uzun her biri emek kokan yazılar . Gerçekten bu kadar basit mi duruyor. Oylama da lider pek tabiki para.

Blogger sorunlarına yönenilmesi
Blogger olan abilerimizin yalnızca %7'si sorunlara yönenilmesini istiyormuş. E haklılar sorunlar kimin umrunda yalnızca para kazanalım yeter. Sanki sorunları kendileri yaşamıyormuş gibi birde umurlarında da değil.

Peki nasıl çok para kazanırız?
Öncelikle bakış açılarımızı değiştirerek. Girdiğimiz bir sitede kıvranmayalım lütfen, aman reklama elim değmesin diye kıvranmayalım. Size zararı olmayan birşeyin karşımızdakine yararı varsa, bunu yapmak için neden kendimizi engelliyoruz . Herkes kafasında destek olayım reklam almış tıklayayım 3-5 kuruş kazansın meslektaşım diye düşünürse, yakın gelecekte herkes birlik olmuş olacaktır. Sen beni tanımasan bile bu düşünce ile bana destek olacaksın. Ben seni tanımasam bile sana destek olmuş olacağım. 3 kuruş 5 kuruş ile başlayan bu serüven de gün geçtikçe çığ gibi büyüyecek "nasıl çok para kazanırız."ın cevabına da çoktan erişmiş olacağız.


Yazıma değer verip sonuna kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

16 yorum:

  1. Çok doğru.. teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil
  2. Yazınıza genel anlamda katılıyorum. Benzer noktaları blogumda sizin vurguladığınız "blog yazarı şöyle olmalı böyle olmalı" başlıklı iki yazımda açıkladım.
    Gönderilen her ürünü şöyle güzel böyle harika diye anlatan, iki ürün alacak diye çekiliş üstüne çekiliş düzenleyen ve gündemden bişeylet paylaşmak için ordan burdan aldığı yazıları post diye bloguna yapıştıran sözde blog yazarlarını buradan kınıyorum. Kendi blogumda bol bol kınadım zaten:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekiliş konusunu ve kopyala yapıştır yapan yazarlara değindiğiniz iyi oldu. Bende kınıyorum kendilerini madem birşey katmayacaksın fazlalık oluşturmaya da gerek yok değil mi. Oradan kopyala buradan kopyala kısır döngünün içerisinde dönüp duruyorlar. Yorumunuz için teşekkürler.

      Saygılar

      Sil
  3. Fazla söze gerek yok çok güzel açıklamışsınız sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  4. Güzel yazmaya anlatmaya devam diyorum.

    YanıtlaSil
  5. Üç yıla yaklaşan blogerlık serüvenimden kazandığım deneyimlere dayanarak kesinlikle haklısınız diyorum size :)Büyümek istiyorsak birbirimize destek olarak ,omuz omuza büyüyebiliriz çok net..Yüreğinize kaleminize sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim kesinlikle bizim dilimizden öncelikle biz anlayacağız ki bu bakış açımızı etrafımıza da yayacağız. Yoksa sizi ben anlamazsam beni sizler anlamazsanız bu konulara uzak olan kişilerin anlamasını hiç hiç beklememeliyiz.

      Sil
  6. Ellerinize, yüreğinize sağlık :) Çok doğru noktaları kaleme almışsınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz :)

      Sil
  7. Çok güzel anlatmışsınız. Hep destek tam destek ! Ben elimden geldiğince reklamlara tıklıyorum. Öncelikle Biz birbirimize destek olalım.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle reklamlara tıklamaktan kaçınan insanları zaten anlamıyorum kesinlikle o görüşte olmadım oradaki minicik bir reklam bile bize bir destektir. Bu okyanustan bir damlayı bizim emeklerimiz de kesinlikle hakediyor. Öncelikle biz bize destek olacağız çok haklısınız Gülşah hanım saygılar iyi akşamlar

      Sil
  8. Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler güzel paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
  9. çok güzel bir yazı hazırlamışşsınız tebrikler :)

    YanıtlaSil