18 Mayıs 2014 Pazar

Alexa sıralaması nasıl yükseltilir

Alexa internette varolan sayfaların ziyaretçi trafiğine göre ülkesinde ve dünyada bulunduğu sıralamayı gösteren bir platformdur. Alexa'da sıralamaya girmiş çokta meşakatli bir iş değildir. Bugün açtığınız siteyi 1 hafta içerisinde sıralamaya sokabilirsiniz. Yalnız sıralamaya sokabilirsiniz derken üst sıralardan bahsetmiyorum. 1 hafta sonunda azimli bir çalışma ile 22.000.000 sıralamasına girersiniz. Peki bu sıralama sizin için yeterli midir? Yeterli diyorsanız tebrik ederim amacınıza ulaştınız. Ama yok ben daha üstleri hedefliyorum diyorsanız yazının devamında alexa sıralaması yükseltmek için yapılması gerekenleri bulacaksınız.

Alexa'da Türkiye sıralamasına girmek veya Türkiye sıralamasında yükselmek
Alexa'da üst sıralara tırmanmanın birinci aşaması eğer var ise , bunu ülke sıralamasına girmek olarak tanımlayabiliriz. Alexa 'da ülke sıralamasına girmişsek birinci aşamayı başardık demektir. Burada dikkat etmemiz gereken nokta ülke sıralamalarının çok değişken olmasıdır. Örneğin alexa dünya sıralamasında uzun süre aynı seviyede kalabilirsiniz ama alexa Türkiye sıralaması veya bulunduğunuz ülke sıralamasında uzun süre aynı seviyede kalamadığınızı göreceksiniz.

Alexa'da yükselmek için ne yapmamalı?
- Alexa kendi tıklamalarını veya sürekli aynı yerden ard arda yapılan girişleri spam olarak algılayacaktır bunlar da sizin Türkiye sıralamasında yükselmek veya alexa dünya sıralamasında yükselmenizi etkilemeyecek , aksine size eksi puan olarak geri dönecektir.

- Blogger hesabımızda istatistik kısmıda bulunmaktadır. Şüphesiz hepimiz dakikalarca yenile yenile düğmesine tıklayarak sayfa görüntülenme sayısının artmasını umut ediyoruz. Peki sayfa görüntülenme sayısı alexa türkiye sıralamasında yükselmek veya dünya sıralaması için ne kadar önemli? Benim gözlemlerime göre alexa için blogger istatistiklerinde yazan sayfa görüntülenme sayısının pek önemi yok. Günde 2.000 sayfa görüntülemesi alan sitem ile günde 500 sayfa görüntülemesi alan sitem alexa dünya sıralamasında ve Türkiye sıralamasında kafa kafaya idi. Peki ama bunun nedeni nedir? Eğer kullanmıyorsanız hemen Google Analiz hesabı açmanızı öneririm. Google Analiz verileri bizler için daha doğru veriler içermektedir. Kaç tekil kullanıcının sayfamızı ziyaret ettiği , ziyaretçilerin ortalama kaç sayfa gezdiği , kaç dakika durduğu gibi çok faydalı verilere bu hesaptan ulaşabiliyoruz. Alexa'nında baz aldığı konu budur. Sayfamıza günlük gelen tekil ziyaretçi sayısıdır. Bu yüzden aynı yerden sürekli yapacağınız  tıklamaların pek bir yararı olmayacaktır. Tekil ziyaretçi adedinizi arttırmayacaktır.

Kısa şekilde açıklamak gerekirse sayfa görüntüleme sayısı Türkiye sıralamasında yükselmek için yeterli olmayacaktır. Ne kadar çok tekil ziyaretçi elde ederseniz. Yani ne kadar çok kişi tarafından okunur ne kadar geniş kitleye ulaşırsanız alexa sıralamasında yükselmeniz o kadar hızlı olacaktır.

Backlink kalitesi
Backlink konusuna çok önem verilmese de en önemli noktalardan birisidir. Örneğin sizin sayfanız Türkiye Sıralamasında ilk 50.000 'de , eğer ilk 500 deki bir sitede linkiniz yer alırsa bu kaliteli backlink oluşturmadır. Backlinklerde yer aldığı sitenin ilk etapta yaklaşık %5 trafiğinizi kendinize çekebilirsiniz. Bilinmeniz bu şekilde artacak popüler çalışmalar yaptığınız bir siteye sahipseniz insanların ilgisini çekmeyi başarırsanız "Fısıltı Gazetesi" ile tahmininizden çok daha iyi yerlere gelebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Teşekkürler....
    wwww.omedyam.com

    YanıtlaSil
  2. 1 yazılar özgün olacak
    2 tekil ziyaretçi sayfada 1 dakikadan fazla duracak
    3 alexa kullanan sitelerden link gelecek

    kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söze ne denir. 2 sene önce yazdığım bu yazıda özgün yazılar olması konusuna değenmedim çünkü sayfanın en temel kuralı kendi üretebildiğimiz içeriklerin olmasıdır. Aksi halde kopya içerik ile zaten bir yere gelinemeyeceğini her yazarın adı gibi bilmesi gerekir.Backlink konusunda da ne kadar kaliteli backlinklere sahip olursak o kadar yararlı olur. Bu yüzden hürriyet radikal milliyet gibi sitelerin blog yazarlığı platformlarına başvuru yapıp kullanabilirsiniz.

      Sil
  3. Alexa hakkında harika bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim

    YanıtlaSil