19 Mayıs 2014 Pazartesi

Ne İzlemeli: The 100

Ne izlemeli kategorimi bugün itibari ile açmış bulunuyorum. Tam bir yabancı dizi canavarı olan ben , sizler için hangi dizileri izlemeliyim sorusunu ortadan kaldıracağım. İlk dizimiz/filmimiz The 100.

Bir dünya düşünün orası artık bize ait değil. Üzerinde yaşayan tek bir canlı kalmamış. Temiz su kaynakları solunabilir hava yok. 3 kuşak boyunca dünya üzerinde tek bir canlılık belirtisine rastlanmamış. Milyarları bulan dünya nüfusu artık sadece 2500 kişi. 

Resimde gördüğünüz uzay üssünün adı Ark uzay üssü'dür. Ark nükleer facia'dan sonra 12 devletin uzay üssünü birleşmesi ile meydana gelmiş , insanlar için yeni yaşam yeridir. Peki dünyaya ne zaman geri dönülecektir? 100 yıl daha dünyanın insan hayatı için uygun olmadığı düşünülmektedir. Bu sırada Ark'ta arızalar olmakta insanlar için yeterli oksijen sağlanamamaktadır. Oksijen'den tasarruf edilmesi amacı ile mahkumlar öldürülmektedir. 18 yaşından küçükler ise 18 yaşına geldiklerinde öldürülmektedir. 

18 yaşına gelen 100 çocuk öldürülmek yerine dünyaya gönderilme karar alındı. Dünya yaşanabilir bir yer değildi. Bu 100 çocukta dünya'nın insan üzerindeki etkisini test etmek amaçlı gönderilmişti. Bakalım kahramanlarımız hayatta kalabilecek mi? Dünya'da nasıl tehlikelerle karşılaşacaklar? Hepsi ve daha fazlası the 100'de.
The 100 çocuklar dünyaya gönderilirken - seçici yazar


Dizi oldukça genç kadrodan oluşmakla birlikte birçok ülkeden oyuncuyu bünyesine katmıştı. Başrollerini Eliza Taylor , Marie Avgeropoulos ve Bob Morley 'in üstlendiği dizi 1.sezonunda CW'ye yakışanı başarmış kalabalık izleyici kitlesine ulaşmıştır.

0 yorum to “Ne İzlemeli: The 100”

Yorum Gönder