4 Ağustos 2014 Pazartesi

2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Ramazan ayını geride bıraktığımız şu günlerde gündem asla değişmedi. Ne bayram ne Kadir Gecesi ne de Ramazan ayı Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde aday olan Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne geçemedi. Aslında siyasi bir yazı yazma niyetinde değilim. Cumhurbaşkan'ı adaylarının isimlerinin geçtiği bir yazı dahi oluşturmak istemiyordum ama gördüğünüz gibi yine rahat duramadım. Yıl 2014 . Halk Cumhurbaşkanını seçecek. 

Ramazan'ın 1.Günü Takvim gazetesi Muharrem İnce'nin meşhur biralı fotoğrafı ile başladı. Son gününe kadar da o fotoğrafı manşet yaptı. 

Yine aynı gazetenin son sayfası günlerdir Recep Tayyip Erdoğan'ın tam boy fotoğrafı ile süslü bulunuyor. Merak edenler için söyleyeyim seçimlerde bende oyumu Tayyip Erdoğan'a vereceğim.  "Tayyipçi" olmasamda oyumu vereceğim. 

Gelilim Takvim Gazetesi'nin kime ait olduğuna; Takvim Gazetesi bilindiği üzere Çalık Holding tarafından satın alınarak Turkuvaz Medya Grubunun elinde bulunmaktadır.

Ekmeleddin İhsanoğlu; ismini yanlış yazmış olabilirim düşüncesine kapıldım ve hemen kontrol ettim. Adaylığından çok ismi konuşuldu. Tayyip Erdoğan'a oy verecek birisi olarak Takvim Gazetesi'nin diğer adaylara karşı olan tutumunu kınıyorum. Demokrasiden bahsedilen ülkemizde medya organları bile adaylara eşit yaklaşamıyorsa bugün demokrasiden nasıl bahsedebiliriz? Demokrasi şu mu demektir: Birini övmek diğerini ciddiye almamak hatta dalga geçmektir. Asla bu demek değildir. 

Peki seçim süreci doğru mu işledi? 
Asla doğru işlemedi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bir seçim havasından çoktan çıktı bile. Kim olursa olsun Cumhurbaşkanlığına aday olan herkişiye eşit saygı ve değerde yaklaşılmalıydı. 

Bizim yapacaklarımız nelerdir? 
Magazinsel lafları kulak ardı edip , Cumhurbaşkanı'nı seçtiğimizin bilincine varıp o düşünce ile karar vermeliyiz. 

0 yorum to “2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri”

Yorum Gönder