27 Şubat 2015 Cuma

Azerbaycan'ın sesi ol: Hocalı katliamını unutma

Azerbaycan ; tek millet iki devlet dediğimiz biricik kardeşimiz. Konumu itibari ile Ermenistan , İran , Gürcistan ve Rusya arasına sıkışmış bir Türk devleti.

Tarih 26 Şubat 1992 . Günümüzden 23 sene önce bir katliam gerçekleşti. Hocalı katliamı... Azerbaycan'ın Hocalı kentine giren Ermeni silahlı gruplar 600 den fazla Azeri kardeşimizi öldürdü.

1991 yılında Karabağ'a giren Ermenistan çirkin yüzünü birkez daha göstermişti.

Bizi sözde soykırım ile suçlayan Ermeniler 26 Şubat 1992'de hiç acımadan gözlerini dahi kırpmadan 600 den fazla cana kıydı. Çocuk, kadın, yaşlı dinlemeden gerçekleştirilen bu katliam tarihte Hocali Katliamı olarak yerini almıştır. 10 devlet tarafından Soykırım olarak tanınan bu olayın bugün yasını tutmaktayız. Kardeşlerimizin acısı 1 güne asla sığmamaktadır.

Peki katliamdan kaçıp kurtulmayı başaranlar? Onlar yıllarca çadırlarda bir ekmeğe muhtaç halde yaşamak zorunda kaldılar. Birçok Azeri bebek çatısı olan bir evde büyümedi. Kimisi eski tren vagonlarında , kimisi ağaçtan yıkık dökük barakalarda hayatlarını sürdürmek zorunda kaldılar. Bu derece ağır yaralar açmış olan katliamın bugün 23.yılı Azerbaycan'ın sesi ol katliamı unutma unutturma. Hocalı katliamını unutma 26 Şubat 1992

5 yorum:

  1. :(((
    İşin en üzücü yanı da bunlara sebep olup katliamlara göz yumup hiç bir şey olmamış gibi davranan liderler.
    Neredeyse yapanları daha bi kucaklama sevdaları:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle Hatice hanım. Karabağ işgalini yönlendiren komutan bugün Ermenistan Cumhurbaşkanının ta kendisidir. Bu kan onların ellerinden çıkmayacak. Ermenistan asla dost devlet olmayacak.

      Sil
  2. Bəli bir azərbaycanlı olaraq içimiz qan ağlayir. Bu qan yerde qalmayacaq. Tarix bilenler dr anlayir bilirki hemin torpaqlar bizim olub. Qrdim Atroöatene döbleti olUb. KİM özü ile ölüme torpaq aparacaq? Bu qeder insanları qırmağa ne deyerdi? İndi ise bütün müselman xalqları terefinden qınaq obyextine çevrilieler. Taşasın AZERBAYCANIM. Lənət olsun ermenilere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynur hanım sizi çok iyi anlayabiliyorum bir Türk olarak benim de için öylesine kan ağlıyor ki. Allah bizlere bu zulmün bir gün acısının karşı taraftan misli misli çıktığını göstersin inşallah. Hain Rusya'nın da gücünü kaybetmesi yakındır. Ermenistan'ın Azerbaycan'ın kardeş devletimizin üzerinde yaptığı bu acımasız olayın 1. sorumlularından biriside Rusya'dır. Hepsinin hesabı birgün sorulacak. Sizin de söylediğiniz gibi . "Taşasın Azerbaycanım , Lənət olsun ermenilere"

      Sil
  3. Yasın. Çook teşekkürler desteklerinoz için

    YanıtlaSil