31 Mart 2015 Salı

Elektriksiz bir hiçiz

31 mart saat sabah 10 itibari ile Türkiye genelinde elektrik kesintisi yaşandı. Türkiye genelinde kesilen elektrik kesintisinin Berkin Elvan soruşturulması ile aynı güne gelmesi kafalarda soru işaretleri yarattı. Hatta siber saldırı olduğu yönünde açıklama olsa da henüz netleşmiş bir açıklama gelmedi.

Öyle olmuş böyle gitmiş bunlar bizi ilgilendirse de asıl bizi rahatsız eden konu elektriğin kesilmesi , vay efendim elektrik nasıl kesilir. Seçim zamanı yaşanan elektrik kesintisinden sonra "kedi trafoya girmiş." açıklaması bir kez daha sosyal medya da fenomen hale gelirken yurdum insanı 8 saatlik elektrik, şebeke ve su kesintisi ile canı bir hayli sıkıldı.

Elektrik olmasa mahfolurduk nasıl vakit geçerdi? 1 günü bile bulmayan bu aksaklıkta bile herkes ellerinde şarj aletleri jenaratörlerin çalıştığı cafelerde soluğu aldılar. Telefonumuzun kapanmasına , sosyal medya'nın , internetin nasıl kölesi haline geldiğimize bugün birkez daha şahit olduk. "Işıksız yapabiliriz ama internetsiz asla." evet bu slogan bana ait ve bugün yaşananlarda sanırım bunun kanıtı oldu.

7 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş bende bu konu ile bir yazı yazım Blogum da ve Elektriğin kesilmesinin bizim işimize olan eksilerinden bahsettim.

    YanıtlaSil
  2. Bu gün alışverişe çıkmıştım tam 10.30 da.Ama elektrikler olmadığı için satış yapamadılar.Yazınızın başlığı gibi gerçekten, elektriksiz bir hiçiz. Ne yapacağımızı şaşırdık.Sevgiler...))

    YanıtlaSil
  3. elektrik yoksa hiçbi şey yok gerçekten de
    bir anne olarak en çok da sütleri çözülen arkadaşlarımda kaldı aklım

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten de internet hayatımızda çok önemli bir edindi kendisine...

    YanıtlaSil
  5. Bu zamanda bu kadar uzun süreli kesinti asla olmamalı.

    YanıtlaSil
  6. Kabus gibi bir gündü internet telefon tv olmadan yaşayamıyoruz :)

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten de elektiriksiz bir hiçiz!!.Hayatımız elektirik ve internet üzerine kurulmuş durumda.

    YanıtlaSil