20 Aralık 2015 Pazar

Garipçe Köyü Kahvaltı Aydın Balık Kahvaltı ve Asmaaltı kahvaltı mekanları nerede ve nasıl gidilir?

Saklıgöl kahvaltısından sonra yine bir kahvaltı yazısı ile karşınızdayım. Saklıgöl yazıma buradan ulaşabileceğiniz bilgisini verdikten sonra Garipçe ile ilgili gözlem ve yaşadıklarımızı anlatmak istiyorum.
Cumartesi gecesi ani alınan karar ile Garipçe köyüne gitmeye karar verdik. Daha önce hiç gitmediğimiz bir yer olduğu için önce internetten ön araştırma yapmak istedim. Araştırmalarım sonucunda Aydın Balık & Kahvaltı ve Asmaaltı Kahvaltı mekanları dikkatimi çekti. Hakkında Zomato ve diğer Mekanist topluluların yazılarından etkilenerek kafamda kötü bir izlenim oluşturturan Aydın Balık yerine Asmaaltı Kahvaltıya gitmeye karar verdik. 

Gece uyumadan önce 'sürekli kaybolan adeta yol özürlüsü' ben navigasyondan Asmaaltı Kahvaltı'nın yerini tespit edip uyudum ve ertesi gün sabah 8 de kalkmanın planı ile yola çıkmanın hesaplarını yaparken uyuya kalmam sonucunda saat 10'da yola çıkabildik. Birlikte gideceğim çok değerli bir kişiliğin dırdırlarına maruz kalarak yola nihayet çıkabilmiştik. Geç kaldığımız için oraya vardığımızda kahvaltı bulacağımızdan şüpheli bir şekilde Mecidiyeköy'den Garipçe'ye 1 saatten az bir sürede varmayı başardık. Korktuğumuz başımıza gelmedi. Garipçe'ye vardığımızda kahvaltı servisinin 16.00'a kadar sürdüğünü öğrendik ve arabamızı Aydın Balık & Kahvaltı'nın önünde bulunan açık otopark'a park ettikten sonra anahtarı valeye teslim ettim. 
Aydın Balık & Kahvaltı bulunduğu konum itibari ile görüntüsü ile bizi cezbetse de internetten araştırıp kafamıza koyduğumuz Asmaaltı'nda kahvaltı yapmaya kararlıydık. 100 metre kadar yürüdükten sonra Asmaaltı Kahvaltı'ya ulaştık. İnternetten baktığımda 2 katlı sandığım bu mekan aslında tek katlı ve 4 bölümden oluşan bir yer olduğunu gittiğimizde öğrendik. Bu bölümleri teker teker tanıtmak istiyorum.

1.Bölüm: Sobalı Kısım
Açıkcası bizim en beğendiğimiz bölüm burasıydı internetten araştırırken de bizi bu görüntü etkilemişti. Sobanın üzerinde ekmek kızartıldığı için içeriyi kaplayan mis gibi koku bizi biran da olsa geçmişe götürmeyi başarmıştı. Ne yazık ki bu bölümde boş olmadığı için diğer kısımlara oturtmayı teklif ettiler. Sırayla her bölüme sokup aaa burada da boş yer yokmuş deyip kapının önündeki masalara oturmamızı teklif ettiler. Kapının önünde oturtmak istemelerine gocunmak değil de 9 10 derece sıcaklıkta bizi dışarı oturtmak istemeleri biraz tuhafımıza gitmişti. Dışarıda oturmak istemediğimizi söyleyince de peki o zaman sonra gelin eğer boşalırsa oturursunuz dediler. Bizde oradan hızla uzaklaşmayı tercih ettik. 2 kişi olduğumuz için sanırım maddi getiri potansiyelimiz onları cezbetmedi.

2. 3. ve 4. bölümleri fotoğrafsız tanıtmak istiyorum. 2. bölüm yaz aylarında üzeri açık olan kışın havaların soğuması ile beraber kış bahçesine dönüştürülmüş sobalı kısım kadar olmasa da yine de hoş bir görüntüye sahip olan yer. 3. bölüm açık büfenin sunulduğu yer.

Aydın Balık & Kahvaltı
Asmaaltına gitme düşüncesi ile yola çıkıp orada keşfettiğim bir mekan. İnternette hakkında yer alan kötü yorumlara katılmadığımı söylemek isterim. Mekan kalabalık olmasına ve 2 kişilik masaların boş olmasına rağmen biz 2 kişilik masa yerine denize sıfır konumda bulunan 4 kişilik masaya oturduk ve sizi 2 kişilik yere alalım gibi terbiyesizlikler asla yaşanmadı. Oturduğumuzda gerçekten masa örtüsü pis olmasına rağmen biz oturduktan 1 dakika sonra çalışanlardan birisi gelerek yeni masa örtüsü serdi. Yani bizi pis örtü de yemek yedirmediler.

Aydın Balık Kahvaltı Fiyatları 
Aydın Balık açık büfe kahvaltı fiyatı kişi başı 35 liradır. Açık büfe kahvaltı için çok farklı çeşitler yer almasa da genel olarak menüyü yeterli buldum. Termos ile gelen çayı gerçekten güzeldi. Sıcaklardan Menemen , kuymak ve sucuklu yumurtadan birisini tercih edebilirsiniz. Bunun için ekstra bir ücret talep edilmemektedir. Biz sucuklu yumurta istedik , onun lezzeti de gayet yerindeydi.

Garipçe Köyü ve Aydın Balık'a Ailemle Gidebilir Miyim?
Kesinlikle aileniz ile birlikte rahat edebileceğiniz bir mekan.

Aydın Balık Kahvaltı Otopark Ücretleri
Arabamızı Aydın Balık önünde bulunan otoparka bırakıp anahtarı valeye teslim ettiğimizi söylemiştim. Kahvaltımız ve gezimizi noktalayıp dönüş yolculuğumuza başlamak için arabanın anahtarını valeden alırken vale herhangi bir ücret talep etmedi, ücret beklediğini de bana hissettirmese de bahşiş vermeyi uygun gördüm. Yani siz arzu ederseniz hiçbir ücret ödemeden bile otoparkı kullanabilirsiniz.

Garipçe'de kahvaltıdan sonra neler yapılabilir?
İnternetten araştırıp gittiğimiz söylemiştim. Garipçe'ye kadar gidip Rumeli Feneri'ne uğramadan dönülmez şeklindeki yorumlar dikkatimi çektiği için Garipçe'ye 1 - 1.5 km mesafe de olan Rumeli Feneri'ne bizde gitmek istedik ama Rumeli Feneri yerine kahvaltı yerinin karşısındaki tepe de olan yeri Rumeli Feneri zannedince biz Rumeli Feneri yerine Garipçe kalesine gittiğimizi dönerken farkettik. Doğal bir yapıya sahip olduğu için doğa sever birisi iseniz o bölge de yürüyüş yapmak bile hoşunuza gidecektir. Yemekten sonra deniz kıyısında dolaşabilir. Kıyıda bulunan minik taburelere oturup çayınızı yudumlayabilir yada Garipçe Kalesi'ne yürüyerek yada araba ile dik yokuşu aşıp ulaşabilir burada güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Sonrasında Rumeli Feneri'ne gidip fotoğraf çekmek için uygun ortamı yaratabilirsiniz.




7 yorum:

  1. Ülkemizin her yeri ayrı bir cennet köşesi bir de huzuru tam sağlasalar.

    YanıtlaSil
  2. Çok duydum ama gitmeden önce okumak kısmetmiş :) teşekkürler bilgilendirmeniz için..

    YanıtlaSil
  3. Seneler öncesinde arkadaşlarımızla balık yemeye gitmiştik. Deniz kenarında oturmak ve manzara harikaydı, Size katılıyorum. Ben de çok beğendim.

    YanıtlaSil
  4. Harika sevdim bu tanıtımı. Rahatça gidilebilecek bir yermiş.

    YanıtlaSil
  5. Harika sevdim bu tanıtımı. Rahatça gidilebilecek bir yermiş.

    YanıtlaSil
  6. Bayılıyorum böyle saklı cennetlere.

    YanıtlaSil