9 Temmuz 2016 Cumartesi

On Parmak Klavye Programı | 10 parmak klavye kullanımı

Klavyeyi on parmak kullanamıyor musunuz? On parmak klavye kullanmak çok mu önemli? Blog yazarlığı için olmazsa olmaz mıdır? Bu soruların cevapları kişiden kişiye göre değişse de bir kaç başlık altında incelemenin faydası olacağını düşünüyorum.

On parmak klavye kullanımı neden önemli?
En büyük yararı bizlere zaman açısından avantaj sağlamasıdır. Klavyedeki tuş dizilimine tam anlamı ile hakim birisi 10 parmak klavye kullanabilir.

10 parmak klavye ne kadar sürede öğrenilir?
Bilgisayar başına geçtiğinizde nelerle ilgileniyorsunuz? Genellikle haber okuyup sosyal medya da mı vakit geçiriyorsunuz yada makaleler mi yazıyorsunuz? İşte başlıktaki sorunun cevabı burada gizlidir.

Peki 10 parmak klavye kullanımını öğreten programlar nelerdir?
Ben öğrenirken herhangi bir programa ihtiyaç duymadım. Yıllar içerisinde fazlası ile bilgisayar başında zaman geçirip bunu iş aracı olarak kullandığımdan on parmak klavyeyi ne zaman kullanmaya başladım ne kadar sürede öğrendim inanın hatırlamıyorum.

Size önerebileceğim program: Hotkey 10 Parmak programını deneyebilirsiniz.

Program ile daha kolay şekilde öğrenebileceğinizi düşünüyorum. İçerisinde bulunan dersler kullanım hakkında pratik bilgiler içerdiği için öğreneceğiniz yöntemler ile işiniz daha da kolaylaşacaktır.

Hotkey programı ile yapacağınız alıştırmalarda hız, zaman, hata oranı ve çeşitli istatistiksel veriler ile kendinizi görmenizi ve ne kadar ilerleme kaydettiğinizi bu şekilde inceleyebilirsiniz.

4 yorum:

  1. hep zor gelmişti gençken :) ama illaki uygulayıp memnun kalacaklar vardır paylaştım .Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Baştan 10 parmak öğrenmediğimden şimdi zor geliyor bana da çalışmak.

    YanıtlaSil
  3. 10 parmak değil ama baya hızlı kullanabiliyorum q klavyeyi..

    YanıtlaSil
  4. bu proğramı biliyorum ama eskilerden bir proğram vardı "10 parmak" isminde. bir türlü bulamıyorum o proğramı sanki daha kullanışlı bir proğramdı.

    YanıtlaSil