28 Mart 2014 Cuma

Site Çözünürlüğümüz Ne Olmalı?

2005 yılından itibaren internet kullanıcılarının sayısında patlama olurken bu patlama yalnızca kullanıcı sayısında yaşanmadı. İnternet kullanıcıları dışında bir siteye sahip olmak isteyen kişi sayısı da buna paralel olarak arttı. Kimisi bir bilen yakınına yaptırırken kimisi de yüksek fiyatlar ödeyerek site sahibi oldular. Blogger ile artık herkes site sahibi oluyor. Bedelsiz verdiği yüksek hizmetleri ile blogger hiç kuşkusuz blog yazarlarının gözdesi konumunda.

Site sahibi olmanın bu kadar kolay olduğu günümüz de sahip olduğumuz sayfanın çözünürlüğü ne olmalıdır? Bunun cevabı aslında çok basittir. Popüler olarak kullanılan en düşük ekran çözünürlüğü ne ise ona göre bir düzenleme yapmamız gereklidir. Yine blogger'dan örnek verecek olursak;

site çözünürlüğü
Resimde de görüldüğü üzere benim kullandığım site çözünürlüğü budur. 960 pixel ideal site çözünürlüğüdür diyebiliriz. Çünkü;  şimdilerde en düşük ekran çözünürlüğü olarak 1024 x 768 kullanılmaktadır. Genişlik 960 olursa 1024 lük ekran çözünürlüğüne sahip bir bilgisayarda rahatlıkla görüntülenebilir. İdeal site çözünürlüğü için 1000 pixel'e kadar önermekteyim. Minimum site çözünürlüğü için önerim ise 870pixel'in altına düşülmemesidir. Çünkü sitenizin 1080p çözünürlüğe sahip bir ekranda da net bir şekilde ve normal boyutlarda görüntülenmesi gerekir. 870 px'in altında yapacağınız sayfalar ultra küçük görüneceğinden ideal site çözünürlüğünden uzak bir görüntü sergileyecektir ,  amatör veya eski,gelişmemiş site izlenimi verecektir.

960 pixel'e ayarladığım sitemin 1600 x 900 çözünürlüğündeki ekranımda görüntüsü şu şekildedir.


0 yorum to “Site Çözünürlüğümüz Ne Olmalı?”

Yorum Gönder