11 Nisan 2014 Cuma

Nokia Yerine Microsoft Logosu

nokia microsoft
Mobil sektörde rakipleri kadar iddialı konumda olmayan Microsoft radikal bir karar alarak geçtiğimiz yaz Nokia'yı satın almıştı. Atılan bu adımla kullanıcılarını bir hayli şaşırtan Microsoft şaşırtmaya devam ediyor.

Nokia yeni nesil telefonları olan Lumia serisi artık yeni logosu ile satışa sunulacak. Nokia'yı satın alan Microsoft bir radikal karara daha imza atarak Lumia serisinde Microsoft logosu kullanma kararı aldı.

Nokia ve Microsoft'un iki dev şirket olması dolayısıyla bazı ülkelerde satış yapabilmeleri için bu ülkelerden onay alması gerekiyor. Uzakdoğu'daki yoğun nüfus pazarına attığı bu adımı kabullendirebilecek mi doğrusu şimdiden merak konusu olmaya başladı.

Finlandiyalı şirket Nokia, cep telefonuyla ilgili tüm birim ve haklarını 7,17 milyar dolara Amerikan yazılım devi Microsoft’a satmıştı. Mobil sektöre ilk ciddi yatırımı olan Microsoft'un sonrasında atacağı adım ise hiçte şaşırtıcı olmamıştı. Microsoft'un satın alması ile piyasaya iddialı giriş yapan Lumia'larda Microsoft; Windows Phone'u kullanmıştı. Android'e ciddi şekilde rakip olan Windows Phone'un mağazasını bende inceledim. Zengin içeriği ile kullanıcılarının yüzünü şimdiden güldürmeye başlayan Windows Phone kullanıcılarının beğenisi kazanarak kullanıcı sayısını da buna paralel olarak arttıracağa benziyor.

5 yorum:

  1. İncelemeniz gerçekten güzel olmuş. Çok iyi tespitlerde bulunmuşsunuz ancak windows phone mağazası şu haliyle yeterli mi tartışılır. Böyle bir yazı yazdığınız için ben teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert bey teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim yorum yaptığınız için de ayrıca teşekkür ederim yazılarınızı takip ediyorum. Teknoloji de ki gelişmelere dair gerçekten güzel tespitlerde bulunuyorsunuz. İyi günler diliyorum.

      Sil
    2. Teşekkür ediyorum bende bundan sonra yazılarınızı takip edeceğim inşallah teknoloji konusunda daha çok yazılarınızı görebilirim :) size de iyi günler

      Sil
    3. Cevabım biraz gecikti kusura bakmayınızı malum vize zamanı belirli bir koşturmaca oluyor. Teknoloji konusuna biraz daha ağırlık vereceğimden emin olabilirsiniz :)

      Sil
  2. Nokia degisiklik yapssda son yillardaki kotu imajini uzerinden atabilmis degil. Bu degisiklikle bunu basarabilir

    YanıtlaSil