12 Ocak 2014 Pazar

Etkili Blog Yazarlığı Ne demektir?

Etkili blog yazarlığı yazıları ile okuyucularını çeken , onlarla aynı dilden konuşan , okuyucusuna bilgisayar başına geçtiğinde "Acaba bugün hangi paylaşımda bulunmuş , neler yazmış , hangi tespitleri yapmış." gibi soruları okuyucusuna merak ettiren,sorduran kişi demektir.

Etkili Blog Yazarı Nasıl olunur?
Etkili blog yazarı olmamız için öncelikle kelime dağarcığımızın çok geniş ve olay repertuarımızın gelişmiş olması gerekir. Farklı duygular , farklı hisler yaşamamış kişi asla etkili bir blog yazarı olamaz. Çünkü kopya ile blog yazarlığı sürdürülmez.

Bloguna kendisinden hiçbirşey katamayan , bir olayı farklı şekilde yorumlayamayan kişi nasıl olurda insanları heyecanlandırıp bir okuyucu kitlesi elde edebilir ki?

Etkili blog yazarı olmak için öncelikle samimi bir dil kullanmalı ve okuyucuyu sıkmayacak bir tavır takınmalıyız. Yazılarımızın bir sürekliliği ve tutarlılığı olmalı. Bir yazıda savunduğumuz görüşü , nedensiz bir şekilde karşıt yorumunu yaparsak orada tutarlılığımız sorgulanır ve okuyucu kitlenizi biranda kaybedersiniz.


1 yorum: