1 Haziran 2014 Pazar

5 Liralık Hayatlar

Faciayı hepimiz yaşadık , gördük , isyan ettik kimi zaman ağladık. Acılarına ortak olduk , ülke bir oldu bütün oldu evet dedim Türkiye Cumhuriyet'i birlik olmayı bu sefer başardı dedim. Malesef yine yapılan açıklamalar bizleri bölmeye yetti. Bu kadar mı ucuzdu bu hayatlar? Çıktılar kader dediler. Bu işin kaderinde var bu dediler. Acınız acımızdır diyemediler. 1800'lerde 1900'lerde yaşanan maden kazalarında diğer ülkelerde ölenlerle kıyasladılar. Benim babam senin babanı döver mantığı ile nereye kadar?  Yine ayrıştırdılar yine bölüştürdüler. 

Geçenlerde deprem oldu sosyal medya "Deprem oldu başbakanım bu da senin yüzünden." mesajı ile çalkalandı. Peki bu kişilere sormak lazım. Bugün babanı o maden ocağında kaybetseydin ve bu işin kaderinde var bu deselerde aynı tepkiyi verebilir miydin? 

Depremle ilgili bilgece yorum yaptığını sanıp sosyal medya da paylaşan arkadaşım lafım sanadır: 

Depremde yıkılan evler bile analiz edilip yapan şirketin ihmali varsa suç teşkil ederken  bu kadar boş yorumlarla sizler neyin siyasetini yapmaktasınız? Maden ocağını gidip başbakan yıktı diye kim dedi ki? İhmal var lafından bunu mu çıkartıyorsunuz? Bu mantıkla depremde kötü malzeme kullanılan evi yapan şirket neden suçlu bulunuyor? Depremi o şirket yaptı diyemi? Yoksa ihmal yaptı , insan hayatını 3 kuruş fazla kazanacağım diye hiçesaydı diyemi ?

Bir başbakan kaç insanın hayatından önemli olabilir ki? Neyi neyle kıyasladığınızın farkında mısınız? Giden canların arkasından gözyaşı döküleceğine bu millet suç suçlu aramaya soyundu. Bunların üzerinden bile prim yapılmaya çalışıldı. Allahın cezası maden den yüzlerce ceset çıktı. Siyasetin sırası mıydı? 


0 yorum to “5 Liralık Hayatlar”

Yorum Gönder