20 Haziran 2014 Cuma

Nokia C7 Haritalar Sorunu

Mobil dünyasının devrik lideri konumunda bulunan bir marka: Nokia . Akıllı telefon teknolojisine ayak uyduramayan markalardan birisi olan Nokia 7,2 Milyar Dolara bilişim devi Microsoft'a satıldı. Microsoft 'un Lumia'sı ile yeni bir hava yakalayan Nokia'nın eski telefonlarına hiçbir destek sağlanmıyor. Nokia C7-00 modeli Nokia'nın eski smartphonelarından birisi , zamanın N8'i ile birlikte amiral gemisiydi.

Nokia C7 harita yüklemesi ile bizlere ücretsiz navigasyon imkanı sunmuştu. Nokia desteğini Symbian işletim sisteminden çekmesi ile birlikte eski Nokia'lar üvey evlat muamelesi gördü. Biranda piyasadan silindi. Symbian 3 , Symbian Anna ve sonrasında Symbian Belle ile yeni hava yakalamak isteyen Nokia bunu başaramamış sonrasında da Symbian işletim sisteminden yatırımını geri çekmişti.

İOS ve Android işletim sistemi 2008 yılı itirabi ile büyük bir çıkış yakalayarak PC deneyimini mobil seviyelere indirgedi. Bunun karşısında Symbian'ın ömrü uzun sürmedi.

Nokia ve Nokia C7 Haritalar Sorunu Çözümü
Nokia C7 Symbian'a desteğin çekilmesinin ardından sorunlara çözümsüz kaldı. Haritalar ile C7 ücretsiz navigasyon özelliğini barındırıyordu. Son zamanlarda eğer telefonunuza format çektiyseniz formattan sonra haritaları indirmekte sorun yaşamış olabilirsiniz. Mevcut sonrunlardan birkaçını şöyle sıralayabiliriz:

1-) Wifi Bağlantısı Yok
Kablosuz ağa bağlı olmanıza rağmen "Wifi bağlantısı yok" uyarısı alabilirsiniz. Bu uyarı sonucunda telefonunuza haritaların indirilmesi engellenmiş olacaktır. Peki bu engeli nasıl aşabiliriz? Wifi bağlantısı yok hatası nı nasıl ortadan kaldırabiliriz?

Nokia Suite uygulaması ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Aşağıdaki gerekli adımları takip ederek haritaları düzgün şekilde yükleyebilirsiniz:

2-) Haritayı yükledim ama GPS konumumu bulmuyor?
GPS 'in konumunuzu bulmaması haritalarla ilgili bir sorun değildir. Haritaları silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz ama konumu yine bulmadığını göreceksiniz.

3-) Cihazıma Format Atsam GPS Sorunu Düzelir Mi?
Eski cihazımda aynısını denemiştim düzelmedi.

0 yorum to “Nokia C7 Haritalar Sorunu”

Yorum Gönder