19 Eylül 2014 Cuma

Gelir Gider Planlaması Nasıl Yapılır?

Gelir gider planlamasındaki en önemli unsur gelirini bilmektir. Eğer gelirinizi bilirseniz buna göre yaşamayıda öğrenebilirsiniz. Gelirimizin farkında olmak , bazen paralarımızı cebimize koyarak yada kasamıza kilitleyerek olmaz. Gözün illaki görmesi gerekir. Göz görecek diye paraları sürekli gözümüzün önüne koymamız mı gerekir? Asla. Sayısal ve rakamsal olarak önümüzde olması yeterli olacaktır.

Peki bunu nasıl yapacağız? Bütçe planlaması teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık cep telefonlarımıza kadar girdi. Önceden kağıt kalemi eline alıp yazarak ay sonunu nasıl getiririm hesaplarının yapılması geride kaldı. Artık "Cep bütçem" programı var. Bir bankanın bizlere sunduğu bu programı kullanmak için banka hesabınızın olmasına dahi gerek yok.

Peki cep bütçem programına nasıl ulaşırım? Google play yada App store 'dan ulaşabilirsiniz.

Günü gününe gelirinizi ve giderinizi not alabileceğimiz bir program
Paralarımızı cebimize koymak yada geceleri saymak bizi gereksiz harcamalar yapmaktan engellemeyebilir. Giderimizin ne kadar büyük olduğunu gözlerimizle görmeliyiz. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Cep telefonuna indireceğimiz " Cep Bütçem " uygulaması ile gelir gider tablosu yapabilir ay içerisinde yada ay sonunda neye ne kadar harcadığınıza bakabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse ; ben programı sizin için indirdim ve denedim. Örnek bir tablo oluşturdum:


Gelir gider tabloları ile tasarruf sağlamanıza yardımcı olacak programı indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Android için tıkla
Nokia için tıkla



0 yorum to “Gelir Gider Planlaması Nasıl Yapılır?”

Yorum Gönder