13 Eylül 2014 Cumartesi

Sigaranın insan vücuduna zararları

Sigara'nın tarihi MS 18.yy dolayları olarak anlatılsa da sigaranın tarihi çok eskilere dayanmaktadır. İnsanların karnı doyduktan sonra zevki sefaya yönelmesi yalnızca 21.yy zamanına has bir gelenek değildir.

Size ilginç bir hikaye anlatmak istiyorum. Çoğu şeyi batıdan örnek alarak gerçekleştiren ülkemize sigara batıdan mı gelmiştir?
Hayır. İngiltere sigarayı ilk kez Kırım Savaşında Osmanlı askerlerinden görerek tanımıştır. Yani sigara bize batıdan gelmemiştir , bizden batıya gitmiştir.

Sigara bağımlılığının en büyük nedeni nedir? 
Sigaranın içerisinde bulunan zararlı maddelerin bağımlılık etkisi yarattığı kesinlikle herkes tarafından kabul edilir bir gerçektir.

İçerisinde bulunan zararlı maddeler bu kadar bağımlılık yaratıyorsa sigarayı bilmem kaç yıl önce bıraktım diyen kişiler bu bağımlılıktan nasıl kurtulmuş olabilir? "Güçlü irade" dediğinizi duyar gibiyim. Bağımlılığı oluşturan etkenlerin büyük kısmını psikolojik bağımlılık oluşturmaktadır. Sigara toplumumuzda öyle bir psikolojiye neden oldu ki sigaraya başlayan bırakamaz gözüyle bakıldığı için , zamanla bu psikoloji içen kişiye yansımaktadır. Bırakamayacağım , asla bırakamam , sigaraya başlayan bırakamaz psikolojisindeki insanlarda psikolojik olarak etkilendikleri için güçsüz düşmekte sigarayı bırakmak için savaşacak gücü kendilerinde görememektedirler.

Sigara Kırışıklık Yapar Mı?
Evet. Sigara kullanımı kan akışını etkiler. Vücut fonksiyonlarında bozukluğa neden olur. Kırışıkları arttırıcı etkisi vardır. Sigara genç yaşta , daha büyük yaşlarda ortaya çıkan kırışıklara sahip olmanıza neden olabilir.

Sigaranın neden olduğu çeşitli hastalıklar
Kırışıklık , Katarakt , Ağız kanseri , Cilt hastalıkları , Boğaz kanseri , Sedef hastalığı , Kalp hastalıkları , Akciğer hastalıkları , Mide ülseri

0 yorum to “Sigaranın insan vücuduna zararları”

Yorum Gönder