16 Eylül 2014 Salı

Samsung Note Mesaj Klavyesi Kaydı

Samsung note serisi bilindiği üzere büyük ekrana sahipler. Ekranın büyük olması tek elle kullanımı zorlaştırmaktadır. Sizin istediğiniz dışında da olsa mesaj klavyeniz sağa yada sola kaydıysa korkmayınız. Samsung tek elle kullanımı kolaylaştırmak için " tek elle çalıştırma " modu yarattı. Tek elle çalıştırma modunu ister kapatabilir isterseniz de açabilirsiniz.

Tek elle çalıştırma modunu açarsanız ekran bu görüntüye sahip olacaktır.

Ekran kayması gözü ile bakıyor , sorun olarak görüyorsanız fazla uzatmadan çözümünü yazmak istiyorum.

Uygulamalar menüsündan ayarlara tıklayın. Açılan ekranın en üstünde bulunan " Kontroller " adlı sekmeye tıklayınız. Sonrasında mesaj klavyesinin kaymasına neden olan  " Tek elle çalıştırma " ya tıklayınız. Tüm kutucukları boşaltınız. Yani; Ekranın aşağıdaki resimdeki gibi göründüğünden emin olunuz.

Sonrasında çıkış yaparak durumu kontrol edebilirsiniz. Mesaj klavyesinin istediğiniz şekile döndüğünü göreceksiniz. Yazının başında da belirttiğim gibi aslında bu bir Ekran kayma problemi değildir. Sadece Samsung kullanıcılarının büyük ekranda daha rahat bir kullanım sağlamasına yönelik uygulamadır. Ekran kaymasının nedeni de tek elle kullanıma uygun hale getirilen klavyedir. 

Ekran kayması sadece sağ yöne midir?
Hayır. Klavyenin solunda bulunan oka tıklayarak mesaj klavyesini sola çekebilirsiniz. Sonrasında tekrar sağa da döndürebilirsiniz.

0 yorum to “Samsung Note Mesaj Klavyesi Kaydı”

Yorum Gönder