3 Şubat 2014 Pazartesi

İş Günüm -1

Çalışmaya başladığım şirket ile oturduk uzun uzun konuştuk. Onlar şartlarını sıraladılar ben anlamadığım noktaları bir daha sordum bir daha sordum sağolsunlar onlar da sıkılmadan usanmadan beni ciddiye alarak saygı ile cevap verdiler. Bu konuşmalarımız internet üzerinden olduğu için bana 1 gün yazmayı bıraktılar ve bende başladım soğuk soğuk terlemeye , çünkü freelance bir iş benim için biçilmez kaftandı. Öğrenciyim iş yerine gitmek buna zaman ayırmak yola zaman ayırmak , iş ortamının stresi bunlar bir öğrenciye çok çok ağır yüklerdir.

1 günlük bekleyişimin ardından kalan sorularımı telefondan cevaplamak üzere telefondan aradıklarını bildirdiler. Başladık telefonda konuşmaya ; kendileri benden isteklerini belirttiler bende elbet ücret konusunda soru sormakta ısrar ediyordum. Nihayet beklediğim tatmin edici cevabı aldım ve hayırlı olsun deyip telefonumuzu kapattık.

Bugün kendi işyerimiz haricinde başladığım ilk iş günüm. Umarım benim için hayırlı olacak bir işe başlamışımdır. Bunun gerçekleşmesi için o kadar uzun süre bekledim emek verdim ki...

Freelance içerik editörlüğü işine nasıl bu kadar kolay alındınız diye soracak olursanız. Aslında hiç kolay olmadı. Bunun öncesinde 2 yıllık hazırlık süreci , sonrasında 4 yıllık ara ve sonrasında tekrar 2 yıllık bir emek ve nihayetinde istediğim noktadayım. Umarım bundan sonrasında da herşey yolunda gider.

İşime başladım. Bugün içerik editörlüğümün birinci günü...

2 yorum:

  1. işin tam olarak ne olduğunu anlamadım (nette biraz araştırayım merak ettim şimdi) ama hayırlı olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanımefendi öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Yeni kurulan bir blog olduğum için yorumlarınıza o kadar çok ihtiyacım var ki. Eminim sizde mart 2013'te blog'unuzu açtığınızda bir yorum gördüğünüzde nasıl mutlu oluyordunuz :) Yapılan işi kısaca tanımlamak gerekirse. İş ne part time nede full time çalışılan bir iş. Freelance olarak çalışıyorsunuz yani evinizden klavye başından anlaştığınız şirketle şirketin verdiği konularda arama motoru optimizasyonu yapılmış yazılar yazmanız isteniyor. Ve yazdığını yazı başına ve yazıların kelime uzunlukları baz alınarak bir ücret alıyorsunuz. Yani ne kadar fazla yazı o kadar fazla kazanç demek. Umarım dilediğiniz şekilde açıklayabilmişimdir. Hayırlı akşamlar :)

      Sil